'Jurassic Park' schrapte bijna zijn belangrijkste personage

'Jurassic Park' schrapte bijna zijn belangrijkste personage

De franchise had er heel anders uit kunnen zien.

Recentelijk kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Jim Carrey. De acteur maakte namelijk kans op de rol van Dr. Ian Malcolm, maar wist je dat dit personage bijna volledig geschrapt werd?

Eerder deze maand kregen we te horen dat Carrey ook auditie deed, maar dat Jeff Goldblum perfect was als Malcolm. Toch wilde een iemand ervoor zorgen dat dit personage volledig uit de franchise werd gehaald.

De reden
Het gaat hier om de bekende scenario-schrijver David Koepp. Hij was oorspronkelijk geen fan van het personage en deed dan ook zijn best om Malcolm volledig uit het verhaal te laten knippen.

Zo begint Koepp: "In mijn eerste script had ik hem eruit gelaten. Toen ik het inleverde zei ik tegen Steven Spielberg: "Hij past niet in het verhaal. Ik kan hem er niet bij betrekken, dat is gewoon te lastig"."

Maar toch
Koepp vervolgt: "Gedurende enkele scènes heeft hij het enkel en alleen over allerlei ingewikkelde wetenschappelijke concepten en dat moeten we niet hebben".

Spielberg hield echter voet bij stuk houden en was van mening dat Malcolm juist wel een goede toevoeging zou zijn. De regisseur wist Koepp te overtuigen om Goldblum een auditie te laten doen. Vanaf dat moment was hij gelijk verkocht.

Succes
Zo eindigt Koepp: "Toen Jeff langskwam en enkele pagina's voorlas wist ik het. Hij was inderdaad dé man voor de rol. De rol was gewoon echt voor hem geschreven". Dat blijkt ook wel, want Goldblum groeide uit tot de grote fanfavoriet.

Zie hieronder nog eens een geweldige Malcolm-scène.



NieuwsFilm

meest populair