'Stan Lee' van Disney+ hevig onder vuur: "enorme ego"

'Stan Lee' van Disney+ hevig onder vuur: "enorme ego"

De docu over de Marvel-legende staat pas net online.

Wie de naam Stan Lee hoort, denkt gelijk aan de comics en films van Marvel en de vele personages die daarin voorkomen. Lee wordt gezien als dé man achter het succes van Marvel Comics. Niet iedereen is het daarmee volledig eens.

Afgelopen vrijdag verscheen op Disney+ de docu Stan Lee en daarin wordt teruggekeken op de carrière en het leven van Stan Lee die in 2018 op 95 jarige leeftijd overleed.

Kritiek
De docu is nog maar net uit en er is forse kritiek op inhoud van docu waarin Stan Lee heel wat minuten aan het woord is via allerlei oude opnames. Die kritiek komt van Neal Kirby, de zoon van die andere Marvel-legende Jack Kirby.

Volgens Neal Kirby zou de docu te weinig credits geven aan zijn vader. Op Twitter heeft Jack Kirby's kleindochter Jillian een uitgebreide reactie van Neal Kirby geplaatst.

Ego
Neal geeft in zijn statement vooral aan dat Stan Lee een enorm "ego" heeft en dat hij regelmatig de eer weghaalt bij anderen, en dan vooral Jack Kirby. Zo zou hij te veel de creatie van Spider-Man en Fantastic Four opeisen.


Neal Kirby vindt het nu genoeg en zou het eerlijk vinden als er nu eindelijk eens de juiste personen de credits krijgen voor hun werk aan de comics van Marvel.

Disney+
Wil je Stan Lee zien, dan vind je de docu nu hier op Disney+.



NieuwsFilm

meest populair