'The Last of Us'-maker werkte mee aan 'Dune: Part Two'

'The Last of Us'-maker werkte mee aan 'Dune: Part Two'

Er werkten meer mensen mee aan het script van Dune: Part Two dan je zou denken.

In November verschijnt dan eindelijk het langverwachte Dune: Part Two, en logischerwijze komt er dan ook steeds meer naar buiten over de productie van de film.

Het meest recente nieuwtje werd gedeeld door Craig Mazin, bedenker van de series Chernobyl en The Last of Us, tijdens de Happy Sad Confused-podcast van Josh Horowitz.

Scriptdokter
Mazin liet namelijk vallen dat hij heeft meegeschreven aan het script van Denis Villeneuve's vervolg op het kritisch bejubelde Dune.

Hij zei er het volgende over:
"Ik sta in de credits als 'Additional Literary Material', wat betekent dat ik heb meegeschreven aan het script."

Meer erkenning
De titel 'Additional Literary Material' waar Mazin naar verwijst is een credit die je vanaf januari 2022 krijgt voor het oppoetsen van een script. Je bent dus niet de hoofdscenarist, maar hebt wel een belangrijke bijdrage geleverd aan het eindresultaat.



Villeneuve zelf en Jon Spaihts werden tot nu toe genoemd als de enige scenaristen van de film, die het slotstuk van Frank Herberts beroemde boek verfilmt.

Van zandwormen naar Clickers


Mazin neemt als schrijver natuurlijk deel aan de schrijversstaking, maar zal zodra die is afgelopen beginnen te werken aan het tweede seizoen van The Last of Us.

NieuwsFilm

meest populair