Spider-Man doet de enorme flop 'The Flash' waarschijnlijk de das om

Spider-Man doet de enorme flop 'The Flash' waarschijnlijk de das om

The Flash wordt echt een enorme teleurstelling.

Gisteren plaatsten we al een artikel hoe de komende jaren waarschijnlijk afscheid wordt genomen van de superheldenhype die al 25 jaar duurt. Een van de films die daarvoor een mogelijk bewijs levert is The Flash.

De DC-film verscheen ruim een week geleden in de wereldwijde bioscopen en de financiële aftrap was al matig. Het tweede weekend (in de States) wordt mogelijk nog desastreuzer.

Flop
De superheldenfilm gaat overduidelijk floppen. Dat is ondertussen wel duidelijk. In het tweede weekend lijkt de film fors te gaan inleveren op omzet. Ten opzichte van het Noord-Amerikaanse première weekend zou er mogelijk een kleine 70 procent worden ingeleverd.

Dit zou inhouden dat de film van Warner Bros. en Andy Muschietti niet verder komt dan zo'n $16,5 miljoen, met mogelijk een piek richting de $24 miljoen als de terugval minder schokkend is als wordt voorspeld door onder meer Deadline.

Spider-Verse
Het gevolg zou kunnen zijn dat Spider-Man: Across the Spider-Verse, Sony's succesvolle Marvel-animatiefilm die zich bevindt in zijn vierde weekend, weer op de eerste stek komt in de Noord-Amerikaanse box office.


Across the Spider-Verse lijkt dit weekend in de States uit te komen op zo'n $20 miljoen of meer. De film is ondertussen goed voor $500 miljoen wereldwijd en alleen The Super Mario Bros. Movie, Guardians of the Galaxy Vol. 3 en Fast X deden het financieel beter in 2023.

Elemental
Grote releases zijn er niet dit weekend, aangezien er overduidelijk meer vuurwerk werd verwacht van The Flash. De Top 3 is compleet met Elemental van Pixar, overigens ook een (ontrechte?) flop.

NieuwsFilm

meest populair