Nu hij geen Indiana Jones meer is, stopt Harrison Ford helemaal met acteren?

Nu hij geen Indiana Jones meer is, stopt Harrison Ford helemaal met acteren?

Stopt de acteur ermee?

Volgende week is Harrison Ford voor de laatste keer te zien als de iconische Indiana Jones in Indiana Jones and the Dial of Destiny. Gaat de acteur met deze film ook een punt zetten achter zijn acteercarrière?

Aangezien Ford inmiddels al op leeftijd is en Dial of Destiny een significant hoofdstuk in het leven van de acteur afsluit, is het niet gek om te denken dat hij zijn pensioen zou overwegen. In een nieuw interview maakt Ford zeer duidelijk hoe hij zijn toekomst voor zich ziet.

Nog niet van plan
Ford verscheen onlangs op Who's Talking to Chris Wallace? ter promotie van Dial of Destiny. Hij vertelde hier het volgend over de toekomst van zijn carrière: "Ik ben niet van plan om met pensioen te gaan. Ik doe het niet goed als ik geen werk heb. Ik hou van werken. Ik hou ervan om me nuttig te voelen. Ik wil behulpzaam zijn."

"Het zijn de mensen waarmee je aan het werk gaat. De intensiteit en de intimiteit van de samenwerking. Het is de gecombineerde ambitie die op de een of andere manier uit woorden op een pagina is gesmeed. Ik plan niet wat ik in een scène wil doen. Ik voel me niet verplicht om iets te doen. Ik word van nature beïnvloed door dingen waar ik aan werk."

Toekomstige rollen
Ford sluit met zijn laatste uiting als Indiana Jones een belangrijk hoofdstuk in zijn carrière en leven af, maar op 81-jarige leeftijd is de acteur juist nieuwe dingen aan het proberen. Zo had hij onlangs voor het eerst rollen in tv-series, namelijk in 1923 en Shrinking.


Ford heeft zich ook aangesloten bij het Marvel Cinematic Universe. Hij gaat de rol van General 'Thunderbolt' Ross overnemen van de onlangs overleden William Hurt. Hij is volgend jaar voor het eerst te zien in Captain America: Brave New World.

NieuwsFilm

meest populair