Deze opnames voor 'John Wick 4' vielen niet in de smaak: "Iedereen voelde zich ellendig"

Deze opnames voor 'John Wick 4' vielen niet in de smaak: "Iedereen voelde zich ellendig"

Cast en crew moesten 13 weken aan nachtopnames doorstaan voor de film.

Een van de meest veeleisende aspecten van een filmproductieproces is nachtopnames. Doordat we zo gewend zijn overdag te functioneren, was het absurd hoe lang de nachtopnames bij John Wick 4 duurden.

Bijna alle spectaculaire scènes in John Wick: Chapter 4 vinden 's nachts plaats. Er is het gevecht in Osaka Continental, de clubscène in Berlijn met Scott Adkins en het hele derde segment van de film.

Ellendig gevoel
Voor John Wick: Chapter 4 werd er daardoor bijzonder veel tijd besteed aan nachtopnames. Het lange schema van nachtopnames zorgde voor grote ergernis bij bijna alle betrokken cast- en crewleden,

Volgens Jonathan Rothbart (supervisor visuele effecten) werden er uiteindelijk 97 nachten gefilmd, waarvan 13 opeenvolgende (!) weken nachtopnames waren. Ondanks dat de meeste mensen zich ellendig voelden, genoten regisseur Chad Stahelski en Jonathan Rothbart van het nachtwerk.

Bijzonder lang
Het schieten van nachtopnames kan bijzonder zwaar zijn. Ter vergelijking, de beruchte aflevering The Long Night van Game of Thrones duurde 81 minuten en werd in 11 weken volledig 's nachts opgenomen. John Wick: Chapter 4 had bijna het dubbele aantal dagen aan nachtopnames, naast de opnames overdag.

Bekijk hier enkele van de beste stunts uit John Wick 4 (in het donker):



NieuwsFilm

meest populair