Oorlogsfilm 'The Covenant' van Guy Ritchie skipt Nederlandse bioscopen: wel te streamen!

Oorlogsfilm 'The Covenant' van Guy Ritchie skipt Nederlandse bioscopen: wel te streamen!

Dit keiharde oorlogsdrama wordt bijzonder hoog gewaardeerd.

Regisseur Guy Ritchie heeft met topfilms als The Gentlemen, Sherlock Holmes en Snatch inmiddels wel naam gemaakt in Hollywood en omstreken. De verwachtingen waren dan ook ergens hooggespannen voor zijn nieuwste film The Covenant.

Met Guy Ritchie aan het roer en Jake Gyllenhaal (Prisoners) in de hoofdrol zat het in de basis al goed. Het is dan ook niet geheel verrassend dat de film erg goed wordt ontvangen bij het grote publiek en de filmcritici. De film scoort een dikke 7,5 op IMDB en 84% op RottenTomatoes-meter.

Bikkelhard oorlogsdrama
De film volgt Amerikaanse legersergeant John Kinley (Gyllenhaal) en lokale tolk Ahmed (Dar Salim uit Kriger) tijdens hun laatste dienstplicht in Afghanistan. Na een hinderlaag zijn ze de enige overlevenden en moet Ahmed zijn leven riskeren om de gewonde commandant te redden. Kinley besluit vervolgens om Ahmed en zijn familie te redden nadat ze gevangen zijn genomen door de Taliban, met gevaar voor eigen leven.

Guy Ritchie's The Covenant verscheen in april van dit jaar in de Amerikaanse bioscopen. Ondanks de goede kritieken skipte de film toch onze bioscopen en verschijnt hij later deze maand rechtstreeks op Prime Video.

Ritchie's volgende project
Zoals veel andere filmregisseurs gaat ook Guy Ritchie zich binnenkort op zijn eigen serie richten. Hij werkt momenteel aan een Netflix-serie gebaseerd op zijn film The Gentlemen.

The Covenant verschijnt 28 juli op Amazon Prime Video. Bekijk hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair