Daniel Day Lewis misvormde zijn lichaam voor deze geweldige rol

Daniel Day Lewis misvormde zijn lichaam voor deze geweldige rol

De acteur staat bekend om zijn method acting maar ging wel heel ver.

Als je een beetje het filmnieuws volgt heb je misschien wel al eens gehoord van method acting. Dit is echter lang niet altijd even makkelijk. Methodacting is een techniek van acteren, waarbij de acteur zijn eigen ervaringen gebruikt om een personage zo goed mogelijk neer te zetten. Sommige acteurs gaan behoorlijk ver.

Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Eddie Redmayne, die zijn eigen lichaam 'misvormde' om Stephen Hawking te kunnen spelen in The Theory of Everything. Heath Ledger sloot zich juist weer weken op in een hotelkamer om de geschifte Joker te kunnen spelen in The Dark Knight. Ook Daniel Day Lewis ging behoorlijk ver.

Carriere
Lewis mag dan misschien niet zo heel veel films gemaakt hebben, hij wordt gezien als een van de allerbeste acteurs aller tijden. Denk bijvoorbeeld maar aan pareltjes als My Left Foot, There Will Be Blood en Lincoln. Voor deze drie films won hij dan ook elke keer de Oscar voor beste acteur.

Vooral voor My Left Foot ging hij behoorlijk ver. Ondanks het feit dat dit een van de eerste grote rollen van zijn carrière was, wist Lewis hoge ogen te gooien als de gehandicapte Christy Brown, die door athetose vrijwel volledig verlamd is. Dit deed de acteur echter niet alleen voor de camera.

Method acting
Om Brown zo overtuigend mogelijk neer te kunnen zetten, weigerde Lewis gedurende het hele project ook maar iets te doen dat Brown niet zou kunnen doen. Dit betekende dat Lewis tijdens de productie altijd in een rolstoel zat, verplaatst moest worden door andere crewleden en zelfs gevoerd moest worden.

Vanwege het feit dat de acteur wekenlang achterover hing in de rolstoel brak hij zelfs twee ribben. Toch stond Lewis erop dat hij dit zou doorzetten en zijn prestatie mag er zeker zijn. Hij zet een van de beste rollen van zijn carrière neer en dat wil wel wat zeggen.

Bekijk hieronder nogmaals de trailer van My Left Foot.



NieuwsFilm

meest populair