Door deze mislukte weerman kost 'The Great Gatsby' onnodig veel geld

Door deze mislukte weerman kost 'The Great Gatsby' onnodig veel geld

Misschien had Baz Luhrman beter gewoon het nieuws moeten kijken...

Baz Luhrman heeft al heel wat speciale films gemaakt, maar een van zijn bekendste werken is toch wel zonder enige twijfel The Great Gatsby. Toch kost deze film heel wat meer om te maken voor een wel heel erg knullige reden.

The Great Gatsby is natuurlijk de verfilming van het wereldberoemde boek van F. Scott Fitzgerald. In het boek zit een behoorlijk belangrijk moment, wanneer een nerveuze Gatsby Daisy uitnodigt voor thee. In het boek regent het tijdens dit passage en daar wilde Luhrmann ook voor gaan.

Apart verhaal
Veel van de scènes werden opgenomen in een gigantisch landgoed genaamd Breenhold, in de Blue Mountains. De eigenaar van dit kasteel is Tom Breen, die besloot mee te werken aan de blockbuster en dus op de hoogte is van bijna alle verhalen.

Hij deelde enige tijd geleden een wel heel apart verhaal. Volgens Breen besloot regisseur Luhrmann een 'private weather guru' in te huren, om erachter te komen of het zou regenen tijdens de opnames van deze belangrijke scène. Deze 'weerman' zei dat het kurkdroog zou zijn, dus Luhrmann nam het heft in eigen handen.

Toch niet
Luhrmann besloot maar liefst 100.000 liter water te kopen om het zou alsnog te kunnen laten regenen. Toen alles geregeld was en ze deze scène konden opnemen, begon het echter echt te regenen en dat nog wel gedurende drie dagen. Luhrmann bleef vervolgens zitten met 100.000 liter water.

Bekijk de scène in kwestie, met dus echte regen, hieronder terug.



NieuwsFilm

meest populair