Deze film van Tom Cruise kwam behoorlijk in de problemen vanwege dit teken

Deze film van Tom Cruise kwam behoorlijk in de problemen vanwege dit teken

De oorlogsfilm 'Valkyrie' zorgde voor ophef.

Tom Cruise heeft al heel wat actiefilms gemaakt. De waaghals staat voornamelijk bekend voor geliefde franchises als Mission: Impossible en Top Gun maar Valkyrie is ook een van zijn bekendere werken. Toch was het niet makkelijk om deze film op te nemen.

In Valkyrie kruipt Hanks in de huid van Claus Schenk Graf von Stauffenberg. Hij was tijdens het naziregime een kolonel en verzetsstrijder, die in samenwerking met anderen een bomaanslag pleegde op de Duitse dictator Adolf Hitler. Helaas pakte dit niet zo uit als verwacht. Bekijk de trailer van de film hieronder terug.



Streng beleid
Er worden behoorlijk wat oorlogsfilms gemaakt maar Duitsland heeft een zeer strikt beleid wanneer het aankomt op het gebruiken van swastika's. Normaal gesproken mogen deze niet vertoond worden, maar er worden soms voor films en andere grote projecten wel eens uitzonderingen gemaakt.

Wat ook voorkomt is dat regisseurs gaan voor swastika's die er net iets anders uitzien, om zo problemen te voorkomen. Hier wilde het Valkyrie-team echter niet voor gaan, aangezien de film dicht bij de realiteit moest liggen. Toch zorgde dit voor de nodige ophef.

Opnames
Valkyrie werd bijna volledig opgenomen in Duitsland en in de steden waar dit het geval was werden posters opgehangen om iedereen ervan op de hoogte te brengen dat het enkel en alleen om een film ging in de hoop dat dit geaccepteerd zou worden.

Toch was dit niet voor iedereen geval. Een persoon, die net ver van de opnames vandaan woonde, vond het zo afgrijselijk om de swastika's te zien om de filmlocaties dat hij besloot een aanklacht in te dienen tegen de mensen die hun land en locaties verhuren voor een film met swastika's.

NieuwsFilm

meest populair