Deze drama-klassieker op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avondje goed vermaak

Deze drama-klassieker op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avondje goed vermaak

Philadelphia is een dramafilm die iedereen gezien moet hebben.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de dramafilm Philadelphia van regisseur Jonathan Demme, die je kunt kennen van The Silence of the Lambs en de documentaire Stop Making Sense.

Philadelphia
De Dramafilm uit 1993 heeft de hoofdrollen voor Tom Hanks (Forrest Gump) en Denzel Washington (Fences). Bijrollen gingen naar onder meer Jason Robards, Roberta Maxwell en Anna Deavere. De ontvangst was begin jaren 90 erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (81%): "Philadelphia geeft zich over aan enkele ongelukkige clichés in zijn zoektocht om een ??zinvolle boodschap over te brengen, maar zijn geweldige cast en gevoelige regie zijn meer dan genoeg om dit te compenseren."

Reacties
"Blijft sterk. Philadelphia legt het er soms wel heel dik bovenop qua sentimentaliteit, overheersende muziek en drama, maar op de momenten dat regisseur Jonathan Demme een tandje terugschakelt en de acteurs het werk laat doen is de film een sterke en oprechte film over de gevolgen van aids, hoe er tegen homoseksualiteit wordt aangekeken," aldus IH88 op Moviemeter.



LovelyBoy schreef op Moviemeter: "Prima drama, geen top. Wel een prachtig mooi nummer aan deze film gekoppeld. The Boss natuurlijk met Streets of Philadelphia."

Op Netflix
Philadelphia ging op 17 maart 1994 in Nederland in première. De $26 miljoen kostende film was een groot financieel succes en bracht meer dan $200 miljoen op aan de Box Office. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



De Synopsis: De jurist Andrew Beckett uit Philadelphia begint een rechtszaak tegen zijn advocatenkantoor als hij onrechtmatig wordt ontslagen omdat hij homo en hiv-positief is.

NieuwsFilm

meest populair