'Dune: Part 3' officieel en gaat ander 'Dune'-verhaal verfilmen

'Dune: Part 3' officieel en gaat ander 'Dune'-verhaal verfilmen

Dit klinkt als muziek in de oren!

Geweldig nieuws voor de Denis Villeneuve en de Dune-fans. Het is namelijk officieel: er komt een derde film aan en we weten nu al over welk verhaal dit gaat!

Villeneuve is al jarenlang een van de meest geliefde en beste regisseurs. De filmmaker weet eigenlijk elke keer weer wel hoge ogen te gooien, maar pareltjes zoals o.a. Blade Runner 2049 waren niet het succes waarop hij en de studio hadden gehoopt wat betreft de box-office.

Onzeker
Toen hij enkele jaren geleden aankondigde Dune te gaan verfilmen waren sommige mensen dan ook sceptisch. Er werd lange tijd gezegd dat de reeks van Franck Herbert niet verfilmd dan worden, maar Villeneuve toonde met zijn eerste deel aan dat hij de juiste man voor de taak was.

Ondanks het feit dat het tweede deel nog uit moet komen, is nu toch ook al het derde deel bevestigd. Er gingen al langer geruchten rond dat het sowieso een trilogie zou worden en Villeneuve liet zelf ook al weten wat graag maar liefst 3 films te willen maken en dat is nu dus een garantie.

Wat te verwachten?
De eerste twee films van Villeneuve zijn gebaseerd op het eerste boek, maar het derde en mogelijk laatste deel zal Dune: Messiah verfilmen.

Alleen als het tweede deel gigantisch flopt kan de studio zich nog eventueel bedenken, maar het lijkt erop dat de filmfanaten iets heel moois staat te wachten.

Bekijk hieronder nogmaals de laatste trailer.



NieuwsFilm

meest populair