Als je dit weet, dan kijk je de horrorfilm 'A Quiet Place' nooit meer

Als je dit weet, dan kijk je de horrorfilm 'A Quiet Place' nooit meer

Een vrij groot plotgat in de horror-hit.

Nadat voormalig komedie-acteur Jordan Peele een hele nieuwe, onverwachte kant van zichzelf liet zien achter de camera met zijn regiedebuut Get Out, deed John Krasinksi een jaar later een soortgelijk kunstje met A Quiet Place.

Krasinski's horrordebuut was zowel financieel als onder critici bijzonder succesvol, maar fans kwamen later toch achter een hoop plotgaten die je hele kijk op de film kunnen veranderen.

Stap in het donkere
John Krasinksi stond voor A Quiet Place vooral bekend voor zijn rollen in komedies als Smiley Face, Leatherheads en natuurlijk zijn rol als Jim Halpert in de Amerikaanse versie van de serie The Office.

Later in zijn carrière begon hij ook ander soort rollen op zich te nemen. Denk hierbij aan zijn hoofdrol in de Michael Bay-film 13 Hours en het waargebeurde drama Detroit. In 2018 bewees hij echter dat hij zowel voor als achter de camera een absolute pro in het horrorgenre bleek te zijn met A Quiet Place.

Succes
A Quiet Place was de tweede film die Krasinksi in zijn carrière regisseerde en was dus een redelijk groot risico voor Paramount Pictures, de studio achter de film. Naast de lovende reacties van critici, bleek de film een gigantische hit op de box-office. Met een productiebudget van 17 miljoen dollar zette de film maar liefst 340 miljoen dollar om.


Dit succes veroorloofde uiteraard een vervolg. A Quiet Place Part II wist in 2021 ondanks de coronapandemie ook bijna 300 miljoen om te zetten. Ondanks al dit succes, zagen veel fans toch wat plotgaten in de originele film.

Waterval
Het meest besproken plotgat is ongetwijfeld die over de scène waarin Lee (Krasinski) en zijn zoontje Marcus (Noah Jupe) zich bij een waterval bevinden en in alle vrijheid kunnen praten en schreeuwen vanwege het overweldigende geluid van het natuurverschijnsel.


Het zou dan toch veel logischer zijn geweest voor Lee om met zijn gezin in de buurt van een waterval te gaan wonen. Zo hoeven ze zich niet constant druk te maken om de nabije monsters en kunnen ze gewoon mondeling communiceren. De bevalling van zijn vrouw Evelyn (Emily Blunt) had dan ook wat soepeler verlopen.

NieuwsFilm

meest populair