Ster uit 'Independence Day 2' weet waarom de film zo'n enorme flop werd

Ster uit 'Independence Day 2' weet waarom de film zo'n enorme flop werd

Je kunt misschien al raden wat de reden is...

Scifi-sequel Independence Day: Resurgence verscheen in 2016 precies 20 jaar na de eerste film, maar was ondanks het succes van deel 1 een megaflop. Maar waarom eigenlijk?

Vivica A. Fox, die in beide delen meespeelde, weet wel wat de reden is. Tijdens een gesprek met de A.V. Club liet ze dit duidelijk blijken:

"De tweede film kon zich niet meten met de eerste. En dat had voor een groot deel met Will Smith te maken. De meeste acteurs uit het eerste deel waren weer van de partij. Maar de fans reageerden niet erg enthousiast. Zeker niet op Twitter."



Big Willy
De eerste Independence Day was in 1996 de grootste film van het jaar met een wereldwijde opbrengst van 817 miljoen dollar. En daarom was het al vrij snel de bedoeling om niet één, maar twee vervolgen te maken. En mét Will Smith.

Producent Dead Devlin zei er ooit het volgende over:

"Voordat we ook maar één woord schreven, legden we ons idee voor aan Will Smith. Hij was er superenthousiast over en wilde meedoen."

Van megasucces naar megaflop
Om allerlei redenen kwamen de geplande sequels ID Forever Part 1 en ID Forever Part 2 er echter nooit.


Uiteindelijk werd bijna 20 jaar later besloten om een sequel te maken zonder Will Smith. En dat liep met een sisser af: Independence Day: Resurgence bracht namelijk 'slechts' 389 miljoen dollar in het laatje.

NieuwsFilm

meest populair