Bekijk de geïmproviseerde scène waarin Jake Gyllenhaal gewond raakte in 'Nightcrawler'

Bekijk de geïmproviseerde scène waarin Jake Gyllenhaal gewond raakte in 'Nightcrawler'

De acteur was weergaloos in 'Nightcrawler'.

Jake Gyllenhaal wordt vaker gezien als een van de beste acteurs die er vandaag de dag rondloopt. Hij gaat dan ook wel ver voor zijn films, maar voor een project ging hij wel héél erg ver.

Het gaat hier om een van de beste films van zijn carrière, namelijk Nightcrawler. Niet alleen viel de acteur hier gigantisch veel voor af, maar hij draaide ook behoorlijk door om zijn personage zo overtuigend mogelijk neer te kunnen zetten.

Personage
Gyllenhaal kruipt in de huid van Lou Bloom. Vanaf het begin komen we er al snel achter dat hij een gemankeerd inlevingsvermogen heeft dat past bij een antisociale persoonlijkheidsstoornis. Hij wordt een 'nightcrawler', maar wil snel bekend worden en viel verdienen.

Bloom zoekt dan ook de grens op, maar daardoor vergaat de grens tussen toeschouwer en deelnemer langzaam maar zeker. Bloom begint zelf dan ook behoorlijk door te draaien en dat zet Gyllenhaal perfect neer.

Scène
In een scène is Bloom woedend en slaat hij een spiegel aan diggelen. Gyllenhaal ging zo op in de scène dat hij de spiegel echt kapot sloeg met zijn vuist, iets dat niet gepland was, maar daardoor een behoorlijke verwonding opliep. Toch acteert hij gewoon door.


Na de scène werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij maar liefst 14 hechtingen moest laten zetten. Toch ging de acteur hierna niet naar huis, maar terug naar de set om meteen weer door te kunnen gaan. Bekijk de scène in kwestie hieronder.

NieuwsFilm

meest populair