Wereldberoemde Duitse keizerin is nu terug te zien in een gloednieuwe Filmhuis-topper

Wereldberoemde Duitse keizerin is nu terug te zien in een gloednieuwe Filmhuis-topper

Gaat dit het begin van een nieuwe filmreeks worden?

De Duitse keizerin Elisabeth Amalie Eugenie in Beieren (1837-1898), die vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw onder haar bijnaam Sisi uitgroeide tot een mythische figuur in film en theater, is vanaf deze week terug te zien in een nieuwe vertolking op het witte doek.

Sisi & Ich is de vierde film van Frauke Finsterwalder en werd op de Duitse festivals onder meer genomineerd voor 'best feature film', 'best costume design', 'best cinematography' en 'best performance in a leading role'.

Verhaal
Aan het einde van de negentiende eeuw leeft keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije, beter bekend als Sisi, in een aristocratische vrouwelijke commune in Griekenland. Gravin Irma wordt als metgezel richting Sisi gestuurd en raakt meteen gefascineerd door de excentrieke en extravagante kluizenaar.

De buitenwereld probeert Sisi echter te breken. Hoe hevig Irma en Sisi zich ook verzetten, uiteindelijk lijkt er maar één noodlottig pad over te blijven dat de twee vrouwen voor altijd aan elkaar zal doen verbinden.

Duitslands beste actrice
In de trailer zien we de grote Sandra Hüller terug in de rol van Irma. In mei zagen we haar al op Cannes schitteren in de hoofdrol van zowel Grand Prix-winnaar The Zone of Interest als Palm d'Or-winnaar Anatomy of a Fall.


Sisi & Ich is vanaf 6 juli overal in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair