Unicum: geweldig beoordeelde Nederlandse (!) arthouse-topper vanaf nu te zien

Unicum: geweldig beoordeelde Nederlandse (!) arthouse-topper vanaf nu te zien

Wordt dit een nationaal én internationaal succes?

Het is een belangrijke dag voor de Hollandse filmfanaat: de fantastische, Nederlandse roadtrip-film Kiddo, die internationaal zeer goed wordt ontvangen, is vanaf nu te zien in de bioscoop!

Kiddo is het ijzersterke debuut van filmmaakster Zara Dwinger met een knipoog naar het 'lovers-on-the-run'-genre.

Verhaal
De elfjarige Lu woont in een pleeggezin en droomt ervan om haar lang afwezige moeder Karina, die naar het schijnt als een ware filmster in Hollywood leeft en zelfs haar eigen stunts doet, weer te zien. Als Karina onverwachts opduikt neemt ze Lu, zonder dat haar pleeggezin dat weet, mee op een avontuurlijke roadtrip in haar afgeragde sportwagen.

Ze gaan naar Lu's oma, helemaal in Polen, om een stapel geld op te halen die Karina daar jaren eerder heeft verstopt. Zo kunnen ze opnieuw beginnen en voor altijd samen zijn, belooft Karina. Het wordt een spannende en opwindende rit, want Karina's levensmotto is 'alles of niets', maar gaandeweg beseft Lu dat 'gewoon een beetje' ook al heel fijn kan zijn.

Van eigen bodem
In februari ging de film op het Filmfestival van Berlijn in première en het is nu hopen op meer buitenlandse distributeurs die de film in het buitenland ook uitbrengen, zodat er in de toekomst wellicht meer van dit soort prachtige polder-arthouse wordt gemaakt.


Kiddo is vanaf vandaag, 5 juli, te zien in de bioscoop!

NieuwsFilm

meest populair