Deze fantasyfilm is de enige echte flop van Tom Cruise

Deze fantasyfilm is de enige echte flop van Tom Cruise

Maar juist daardoor maakte hij een van zijn bekendste films!

Tom Cruise heeft al heel wat topfilms gemaakt. Hij is dan ook al decennialang een van de grote namen in Hollywood, maar dat betekent niet dat hij alleen maar pareltjes maakt. De onderstaande film is zijn grootste flater.

De 60-jarige waaghals maakt nog steeds de ene na de andere hit. Denk bijvoorbeeld maar aan Top Gun: Maverick. Ook met de nieuwe Mission: Impossible-films lijkt hij weer dik te gaan scoren. Toch was Legend van een heel ander niveau.

Film
De film leek over alle ingrediënten te beschikken om een succes te worden. Ridley Scott werkte mee aan het project, de visuele effecten zien er erg goed uit en Cruise speelt dus een van de hoofdrollen. Toch was dit niet genoeg. De blockbuster had een budget van 24,5 miljoen dollar, maar haalde slechts 23,5 miljoen dollar op.

Het lijkt te komen door het feit dat kijkers niet zaten te wachten op een film met zo'n donkere toon, gemengd met de nodige fantasie elementen en een liefdesverhaal. Dit was misschien iets teveel van het goede en de film flopte dan ook behoorlijk. Sterker nog, het is de grootste flop uit de carrière van Cruise.

Voordeel
Toch kwam hier ook heel wat moois uit voort. Dankzij Legend werkte Cruise samen met Ridley Scott, die zijn broer, regisseur Tony Scott, uitnodigde op de set om Cruise te leren kennen. Het klikte zo goed tussen die twee dat ze besloten Top Gun te maken. De rest is geschiedenis.

NieuwsFilm

meest populair