Disney+ verwijdert plotseling de eigen scifi-film 'Crater' al na 7 weken

Disney+ verwijdert plotseling de eigen scifi-film 'Crater' al na 7 weken

Crater opeens niet meer te zien op de dienst van Disney.

De meeste streamingdiensten zitten in zwaar weer. De kosten van het onderhouden van de portalen blijken steviger dan verwacht en de nodige 'Originals' worden niet goed ontvangen of bekeken. Na grote veranderingen bij HBO Max roert ook Disney+ zijn start.

De diensten van de grote studio's uit Hollywood kijken steeds vaker naar wat ze kunnen doen met de content die (tot op heden) exclusief beschikbaar is op de streamingdienst. HBO Max verhuisde al de nodige content naar andere diensten en aanbieders.

Disney+
Disney+ lijkt ook die weg in te slaan. Even geleden werd al duidelijk dat de dienst van The Walt Disney Company flink de hark door het aanbod haalde en nu heeft de streamer zelfs een film offline gezet (op 30 juni) die enkele weken geleden nog zijn première beleefde op Disney+.

Het gaat om de avontuurlijke scifi-film Crater die op 12 mei 2023 online werd gezet. De prent van regisseur Kyle Patrick Alvarez kostte maar liefst $53 miljoen om te maken, maar nu ziet Disney+ er al geen brood meer in.

Crater
Met rollen voor McKenna Grace, Isaiah Russell-Bailey en Scott 'Kid Cudi' Mescudi ontmoeten we in het jaar 2257 de tiener Caleb. Hij groeide op in een mijnkolonie op de maan. Na de dood van zijn vader wordt beslist dat hij voorgoed moet vertrekken naar een idyllische planeet die zeer ver weg is.


Maar voordat hij weggaat wil Caleb met drie vrienden en een meisje dat net van de aarde komt de laatste wens van zijn vader vervullen. Ze stelen een maanwagen om als laatste avontuur een geheimzinnige krater te verkennen.

Reden
De reden voor het verwijderen is onbekend, maar het zou goed kunnen dat dit is gedaan om kosten te besparen. FilmTotaal-recensent Ruby Dijk bekeek de film en gaf twee sterren:

"Crater had een beetje meer heldhaftigheid en vechtlust kunnen gebruiken. Desalniettemin vinden de thema's die goed te behappen zijn voor een jong publiek hun weg naar de voorgrond, zoals vriendschap, en dat deze vriendengroep alles opzijzet om plezier met elkaar te kunnen maken."

NieuwsFilm

meest populair