Dit prachtige coming-of-age drama is vanaf nu overal in Nederland te zien

Dit prachtige coming-of-age drama is vanaf nu overal in Nederland te zien

Een inkijk in het leven van een Koreaans adoptiekind in Denemarken.

The Quiet Migration van Malene Choi is sinds de première op het Filmfestival van Berlijn op zegetocht door de Europese bioscopen. Vanaf deze week is Nederland aan de beurt.

Dit fictiedebuut van Choi, die voorheen documentaires (met fictieve elementen her en der) maakte, is, net als veel van haar eerdere werk, sterk autobiografisch verbonden met haar eigen jeugd als adoptiekind.

Plot
De negentienjarige Carl leidt met zijn adoptieouders een rustig leven op het Deense platteland. Zijn 'ouders' verwachten dat hij op een dag de familieboerderij zal overnemen en hun tradities zal voortzetten.

Carl begint echter steeds meer te voelen voor een andere manier van leven in zijn eigen geboorteland: Zuid-Korea. De dag dat hij een keuze zal moeten maken tussen Noord-Europa en Oost-Azië nadert snel.

Bitterzoet
In de trailer zien we dat dit een prachtig (op film gedraaid) coming-of-age-verhaal is over twee adolescenten die geconfronteerd worden met racisme in hun geadopteerde gezin en tegelijk geconfronteerd worden met een samenleving waar immigratie een nationaal debat is geworden.


The Quiet Migration is vanaf 6 juli overal in het land te zien.

NieuwsFilm

meest populair