Het vervolg op deze succesvolle Marvel-film laat nog jaren op zich wachten

Het vervolg op deze succesvolle Marvel-film laat nog jaren op zich wachten

De hoofdrolspeler van de film bevestigt het slechte nieuws.

Simu Liu brak door met zijn hoofdrol in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en duikt ook deze zomer in de bioscopen op als een Ken in Barbie. Maar waar blijft het vervolg op Shang-Chi?

De eerste film verscheen tijdens de coronacrisis in september 2021, en wist desondanks toch aardig wat geld binnen te brengen. Je zou dan ook zeggen dat een sequel een 'no-brainer' is.

Vaag verhaal
Marvel Studios-hoofd Kevin Feige hintte er destijds nog naar dat er snel een vervolg op Shang-Chi zou komen. Maar toen de eerste aankondigingen over fase 5 en 6 van het MCU werden gedaan, werd deze niet genoemd.



Destin Daniel Cretton, de regisseur van Shang-Chi, heeft ondertussen zijn handen vol aan niet alleen Avengers: The Kang Dynasty, maar werkt ook aan Marvel-serie Wonder Man.

Niet bepaald hoopvol
Toen Liu echter via het nieuwe social media-platform Threads werd gevraagd naar een tweede Shang-Chi, liet hij blijken dat het nog wel een hele poos kan duren:

"Er werd mij verteld dat Shang-Chi 2 na de volgende Avengers-films gemaakt zal worden, maar al die plannen worden telkens maar verder uitgesteld door omstandigheden waar ik niks aan kan doen. Hopelijk kan ik snel concreet nieuws naar buiten brengen."

De verschuivingen in het releaseschema van Marvel Studios maken het lastig om te bepalen wanneer we Shang-Chi 2 kunnen verwachten. De vijfde Avengers-film komt namelijk pas op 1 mei 2026 uit.



NieuwsFilm

meest populair