'Oppenheimer': Film zonder computeranimaties is "de beste van Nolan tot op heden"

'Oppenheimer': Film zonder computeranimaties is "de beste van Nolan tot op heden"

Over een kleine twee weken in de bioscoop.

Na The Dark Knight Rises uit 2012 verscheen van Christopher Nolan een drietal films, namelijk Interstellar, Dunkirk en Tenet. Over een kleine twee weken draait zijn volgende film in de bioscoop met de biografische thriller Oppenheimer.

De film is gebaseerd op het boek American Prometheus uit 2005 van schrijvers Kai Bird en Martin J. Sherwin. Deze titel verwijst naar de legende van Prometheus, zoals vermeld in Scientific Monthly in september 1945.

Bliksemschichten
Die legende werd als volgt omschreven in Scientific Monthly: "Moderne Prometheërs hebben de berg Olympus opnieuw overvallen en hebben voor de mens de bliksemschichten van Zeus teruggebracht."

Het mag duidelijk zijn dat mensen niet de geschikte wezens zijn om met die bliksemschichten om te gaan. In Oppenheimer zien we hoe de mensheid krachten creëert die onvoorstelbare effecten kan hebben.

Atoombom zonder CGI
Oppenheimer wordt een film zonder CGI. In gesprek met Collider onthulde Nolan dat de film "nul" computergeanimeerde scènes bevat. Dit is overigens niet geheel verrassend. Ondanks zijn drie superheldenfilms, is Nolan niet gecharmeerd van CGI in films.


Ook in zijn films Dunkirk en Tenet zijn amper scènes te zien met CGI. Voor Oppenheimer had hij uiteindelijk een budget nodig van $100 miljoen en dat geeft al aan hoe enorm prijzig het inhuren van CGI-studios is.

Beste Nolan-film
Op dit moment zijn er nog geen reacties of recensies beschikbaar. Uncut Gems-regisseur Benny Safdie heeft Oppenheimer wel kunnen zien en schreef op Instagram: "Ik heb de film onlangs gezien en ik kan je met zekerheid zeggen: dit is verreweg de beste film van Chris. Hij haalt echt alles uit de kast."


Vanaf 20 juli draait Oppenheimer in de Nederlandse (IMAX) bioscopen. Duidelijk een film om te zien deze zomer.

NieuwsFilm

meest populair