De hoofdrolspeler van deze cultfilm kreeg maar een schijntje betaald voor zijn werk

De hoofdrolspeler van deze cultfilm kreeg maar een schijntje betaald voor zijn werk

Hij had beter een ander contract kunnen tekenen.

Het komt wel vaker voor dat acteurs een speciaal contract laten opstellen om een percentage van de opbrengsten te krijgen. Toch doet niet iedereen dit maar daar zal zeker iemand spijt van hebben.

Wanneer het niet zeker is of een film wel of niet een succes zal worden is de studio vaak bereid om een speciale clausule in een contract op te laten nemen. De acteur krijgt niet enorm veel betaald, maar wel een deel van de totale opbrengsten.

Succes
Sommige acteurs zullen hier zeer blij mee zijn. Kijk bijvoorbeeld maar naar Tom Hanks voor Forrest Gump, of zijn naamgenoot Tom Cruise, die goud geld kreeg betaald voor zijn optreden in Top Gun: Maverick.

Niet iedereen kiest hiervoor, maar dat had John Heder met Napoleon Dynamite beter wel kunnen doen. Hij kreeg een zeer lage betaling voor zijn deelname aan een film die een significant box-office succes was.

Voor een prikje
De hoofdrolspeler kreeg namelijk maar 1000 dollar betaald voor zijn optreden in de film. Aan de box office deed Napoleon Dynamite het echter behoorlijk goed, aangezien deze maar liefst 40 miljoen dollar ophaalde.

Bekijk de trailer van de film nogmaals hieronder.



NieuwsFilm

meest populair