Na 'Oppenheimer' stopt hoofdrolspeler Cillian Murphy met een heel slechte gewoonte

Na 'Oppenheimer' stopt hoofdrolspeler Cillian Murphy met een heel slechte gewoonte

Tabak is slecht voor je, maar nepsigaretten zijn ook niet top.

Cillian Murphy was al in heel wat Christopher Nolan-films te zien, maar in Oppenheimer speelt hij deze keer zelfs de hoofdrol. Toch was er een dingetje minder leuk aan de opnames van de blockbuster.

Voor Nolans nieuwste film kruipt Murphy in de huid van de natuurkundige J. Robert Oppenheimer, beter bekend als de vader van de atoombom. In het echte leven rookte Oppenheimer als een schoorsteen. Murphy moest dus ook heel wat roken, maar wel onder bepaalde voorwaarden.

Nep
Murphy, o.a. bekend van zijn rol in de uiterst populaire serie Peaky Blinders, rookt er in de serie ook op los, maar wilde dit alleen doen als het om nep sigaretten ging. Voor Oppenheimer was dat niet anders, maar hij heeft zoveel nepsigaretten moeten roken dat hij nu niet meer in films wil spelen waarin hij dit weer zou moeten doen.

Zo zegt de 47-jarige acteur: "Sigaretten en de pijp, dat rookte Oppenheimer non stop. Dit werd hem ook fataal. Ik heb zelf zoveel moeten roken voor 'Peaky' maar ook weer voor deze film. In mijn volgende film rookt mijn personage niet, dat heb ik al besloten. Het mogen dan wel nepsigaretten zijn, het is nog steeds niet goed voor je".

Meer
Daar blijft het niet bij. Ook moest Murphy behoorlijk afvallen om Oppenheimer te kunnen spelen, iets dat ook geen makkelijke opgave was. Zo vervolgt hij: "Je wordt competitief. Je let heel erg op wat je wel en niet mag doen. Ook dat is niet echt gezond. Ik raad het niemand aan..."



NieuwsFilm

meest populair