Opnieuw opgedoken alternatieve einde van 'Titanic' schokt nu veel kijkers

Opnieuw opgedoken alternatieve einde van 'Titanic' schokt nu veel kijkers

Fans van de klassieker zijn blij dat James Cameron niet voor dit einde is gegaan.

James Camerons Titanic is een tijdloze klassieker. Toch had de reactie op deze hartverscheurende film drastisch anders kunnen zijn geweest als de regisseur was gegaan voor het alternatieve einde dat hij had opgenomen.

In Titanic valt de rijke jongedame Rose (Kate Winslet) als een blok voor de arme sloeber Jack (Leonardo DiCaprio). Tijdens de reis maakt Jack een naaktportret van haar terwijl ze de 'The Heart of the Ocean' draagt: een peperdure diamant.

Schat
In het heden is een onderzoeksteam op de oceaan op zoek naar het juweel. Ze dalen daarvoor af naar het wrak van de Titanic, maar vinden daar alleen een kluis waarin Jacks tekening blijkt te zitten.

Wanneer beelden hiervan worden uitgezonden op televisie, neemt de hoogbejaarde Rose (Gloria Stuart) contact op. De expeditieleden hopen dat zij hen meer kan vertellen over wat er is gebeurd met de diamant.

Afscheid
De oudere Rose vertelt de expeditieleden vervolgens haar verhaal aan boord van het onderzoeksschip. Aan het einde van de film zien we hoe de vrouw, zonder dat iemand het doorheeft, de diamant in de oceaan laat vallen.

Zo neemt ze nog eens afscheid van Jack, op de plek waar ze elkaar hebben ontmoet. Even later zien we haar sterven en wordt ze met haar grote liefde herenigd in het hiernamaals.



Alternatief einde
Het alternatieve einde, dat nu viraal gaat op social media, verloopt net even anders. In die versie klimt de bejaarde Rose op de railing van het onderzoeksschip. Er wordt gesuggereerd dat ze van plan is om zelf in het water te springen.

Wanneer de onderzoekers dit opmerken, sprinten ze naar haar toe. Vervolgens waarschuwt Rose hen niet dichterbij te komen en laat ze hen haar ketting zien. Ze dreigt deze in de oceaan te gooien.

Levenslessen
De onderzoekers schrikken wanneer ze doorhebben dat Rose het juweel al die tijd al bij haar had en willen voorkomen dat ze het daadwerkelijk in het water gooit.

Rose vertelt hen vervolgens een aantal levenslessen, waarna ze de ketting nogal op een rare manier overboord gooit. De expeditieleden vinden dit vreselijk.

Afgekraakt
Volgens veel mensen had het alternatieve einde de toon van de klassieker totaal veranderd en zou deze versie zelfs de film compleet voor hen hebben verpest.

"Dit alternatieve einde is echt ontzettend dom", reageert iemand bijvoorbeeld op social media. Een ander: "Dit is echt vreselijk hoor".



NieuwsFilm

meest populair