Zure appel voor Disney en 'Indiana Jones and the Dial of Destiny': Megaverlies onvermijdelijk

Zure appel voor Disney en 'Indiana Jones and the Dial of Destiny': Megaverlies onvermijdelijk

Disney en Lucasfilm kunnen bij zichzelf te raden gaan.

Was het eigenlijk wel zo'n goed idee om nog een Indiana Jones-film te maken met een 80 jarige Harrison Ford? Het is waarschijnlijk een vraag die bij veel mensen bij Disney en Lucasfilm door het hoofd speelt. De film gaat namelijk een megaverlies lijden.

Na heel wat uitstel en een intensief productieproces zou er aan de productie van Indiana Jones and the Dial of Destiny zo'n 329 miljoen dollar zijn opgemaakt. Een enorm bedrag, aangezien veel van de grootste blockbusters zo'n 200 miljoen dollar kosten om te maken.

Enorme kosten
Naast die 329 miljoen dollar aan productiekosten is er een bedrag van zo'n $150 miljoen uitgegeven aan de promotie van de film. Er moet dus al zo'n $479 miljoen goedgemaakt worden aan de wereldwijde box office.

Disney ziet ergens tussen de 40 en 50 procent van de bioscoopomzet terugvloeien naar hun eigen bankrekening. Stel dat dit wereldwijd 50 procent zou zijn dan moet Indy 5 dus een kleine miljard aan dollars ophalen om na de bioscooprelease uit de kosten te komen.

Enorm verlies
Het lijkt er nu op dat James Mangold' The Dial of Destiny uiteindelijk zo'n $350-360 miljoen wereldwijd ophaalt. Een verlies van zo'n $200 miljoen op de film mag Disney voor 2023 in de boeken zetten.


Wil je weten hoe Indiana Jones and the Dial of Destiny afgelopen weekend scoorde aan de box office, bekijk dan onze wekelijks overzicht.

NieuwsFilm

meest populair