Christopher Nolan wijst dé plek in de bioscoop aan waar je 'Oppenheimer' het best ervaart

Christopher Nolan wijst dé plek in de bioscoop aan waar je 'Oppenheimer' het best ervaart

Mocht je je bioscoopstoel gaan reserveren, onthoud dan dit advies.

We zijn nog maar paar dagen verwijderd van de grote première van de langverwachte Oppenheimer. Voor de beste filmbeleving van zijn film, heeft de regisseur Christopher Nolan nog wel enkele ideeën.

Omdat de film een speelduur van drie uur heeft, is een goede zitplek zeker niet onbelangrijk. Je zult waarschijnlijk verrast zijn dat de regisseur een stoel in het midden van de rij aanbeveelt, om je nek ook wat te ontlasten.

De beste rij
Maar hij had ook enkele specifieke gedachten over de beste rij om te kiezen. Nolans voorkeur voor een rij: "Ik zit graag ongeveer in het midden, ongeveer een derde van bovenaf."

Hij legt uit: "Op die manier zit je net iets boven het midden, qua hoogte. Het perspectief is geweldig en het geluid, met name de lage tonen, de bastonen, het rolt als het ware naar achteren."

Beste bioscoopervaring
Oppenheimer zal te zien zijn op gewone bioscoopschermen en IMAX-schermen, maar Nolan heeft laatstgenoemde gewaardeerd omdat het films nog meeslepender maakt. Nolan vergelijkt IMAX met "3D zonder de bril" legde hij uit. "Je wordt ondergedompeld in het beeld, het scherm verdwijnt."



Oppenheimer zal op 20 juli in de Nederlandse bioscopen verschijnen. Lees hier nog de eerste reacties op de film, voordat je je stoel definitief reserveert.

NieuwsFilm

meest populair