Deze oorlogsfilms tijdens WOII met zombies moet je gezien hebben

Deze oorlogsfilms tijdens WOII met zombies moet je gezien hebben

'Dead Snow' en 'Overlord' zijn toch wel de moeite waard

Bijna iedereen kent de videogame Call of Duty wel. Hierin zit ook een speciale mode, waarin je het kan opnemen tegen Nazi zombies. Mocht je hiervan kunnen genieten dan zijn de onderstaande films misschien ook wel de moeite waard.

Er zijn behoorlijk wat oorlogsfilms. Ook zijn zombiefilms wel in. Een mix van de twee komt echter niet zo heel veel voor. Meestal zijn deze ook niet echt geweldig, maar de twee volgende films zou je toch eigenlijk wel eens moeten kijken.

Dead Snow
Dead Snow verscheen alweer in 2009 maar blies dit genre nieuw leven in. In de film uit Noorwegen gaat een groepje studenten op een ski uitje, maar dit loopt gigantisch uit de hand wanneer ze per ongeluk een horde Nazi zombies ontwaken.

Dead Snow wordt vaak gezien als een van de smerigste zombie films, maar het ziet er wel allemaal goed uit. De witte achtergrond van de sneeuw is dan ook perfect voor de zombies om lekker los te gaan en de film flink rood te kleuren.

Bekijk de trailer hieronder.



Overlord
Een van de laatste Nazi zombiefilms van de laatste jaren. In 2018 kwam onverwachts Overlord uit, waar niemand minder dan J.J. Abrams aan heeft meegewerkt. Niet zo heel gek dus, dat dit de Nazi zombiefilm is met het hoogste budget tot vandaag de dag.

De special effects in de film zien er dan ook goed uit en ook de horrorelementen zijn er goed in verwerkt. Toch sloeg Overlord niet echt aan, waardoor de film niet zo heel bekend is. Misschien weet de onderstaande trailer je toch te overtuigen.



NieuwsFilm

meest populair