Een van de beste actiefilms staat gewoon op Netflix

Een van de beste actiefilms staat gewoon op Netflix

Elke fan van actie moet deze film zien.

Netflix heeft inmiddels een groot assortiment aan originele films opgebouwd. De kwaliteit van de originele content verschilt nog wel eens, maar over The Night Comes for Us zijn actiefans het eens: het is een van de beste recente films in het genre.

Fan van films als John Wick? Dan is de Netflix original The Night Comes for Us absoluut iets voor jou.

Plot
The Night Comes for Us volgt Ito, een elite-huurmoordenaar van een beruchte Triade. Na het leven van een meisje te hebben gespaard tijdens een bloedbad, wordt Ito het doelwit van een aanval van moorddadige gangsters.

Om de veiligheid van dit meisje te verzekeren, moet Ito het dus opnemen tegen talloze bloeddorstige gangsters en Arian, een van zijn broeders waar hij ooit een eigen gang mee begon.

Uwais vs Taslim
De rollen van Ito en Arian worden vertolkt door Joe Taslim en Iko Uwais, twee Indonesische acteurs die in 2010 internationaal doorbraken met hun rollen in The Raid, een van de meest geliefde hedendaagse actiefilms.


In The Night Comes for Us nemen de twee het weer tegen elkaar op, maar deze film is zo ontzettend bruut dat The Raid in vergelijking er een soort tam bij lijkt. Ze voeren alle complexe vechtscènes helemaal zelf uit. In combinatie met de regie van Timo Tjahjanto en het camerawerk van Gunnar Nimpuno resulteert dit in een waar genot voor het oog.

Waar nog meer van?
Er bestaat een degelijke kans dat je Taslim en Uwais al eens in een film hebt gezien. Taslim heeft bijvoorbeeld rollen in Amerikaanse blockbusters als Fast & Furious 6, Mortal Kombat (2021) en de HBO-serie Warrior gehad.


Uwais heeft in de jaren na The Raid in films als Star Wars: The Force Awakens en Snake Eyes gespeeld. Binnenkort is hij naast actiehelden Sylvester Stallone en Jason Statham te zien in Expen4bles.

NieuwsFilm

meest populair