Eerste recensies 'Oppenheimer': een dikke tien of een dikke domper?

Eerste recensies 'Oppenheimer': een dikke tien of een dikke domper?

Een van Nolans beste films?

Oppenheimer draait vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen. De nieuwe uiting van topregisseur Christopher Nolan is al lange tijd een van de meest geanticipeerde films van deze zomer, maar waren de verwachtingen te hoog of juist niet?

Er staan al ruim 130 recensies op Rotten Tomatoes en op dit moment staat de tomatometer op een zeer sterke 93%. Het gemiddelde cijfer staat daarmee op een 8.9/10.

Majesteus en meesterlijk
"Verhoogd door de veeleisende uitvoering van Cillian Murphy, is Nolans biopic over de vader van de atoombom majestueus en moreel complex," aldus Tomris Laffly van TheWrap.

"Christopher Nolan verkent het leven, de controversiële nalatenschap en belangrijke wetenschappelijke bijdragen van J. Robert Oppenheimer in een spannende, voortreffelijk geacteerde biopic. Het is een masterclass in karakterontwikkeling en filmmontage," zegt Julian Roman van Movieweb.

Schitterend
Dave Lee van Dave Lee Down Under vindt het volgende: "Nolan schiet op alle cilinders. Een levendig drie uur durend epos dat even mooi als aangrijpend is. Een grimmige karakterstudie, een boodschap. Een angstaanjagende, complexe film die onderzoek van het denken vereist en je achterlaat met existentiële angst. Schitterende filmmaking."


De explosieve biopic met hoofdrollen voor Cillian Murphy, Robert Downey Jr. en Emily Blunt zie je nu in de bioscoop, het liefst op een IMAX-scherm volgens regisseur Christopher Nolan.

NieuwsFilm

meest populair