Scifi-epos 'Dune: Part Two' zeer waarschijnlijk verplaatst naar 2024

Scifi-epos 'Dune: Part Two' zeer waarschijnlijk verplaatst naar 2024

De stakingen in Hollywood slaan opnieuw toe...

Nu zowel de acteurs als de schrijvers in Hollywood staken, en het einde nog niet in zicht is, lijkt het releaseschema voor de rest van 2023 op losse schroeven te staan.

Volgens Variety overweegt Warner Bros. Pictures nu bijvoorbeeld 'zeer sterk' om Denis Villeneuve's scifi-epos Dune: Part Two te verschuiven van een release in november 2023 naar ergens in 2024.

Als dat maar goed gaat
Daarnaast zou Warner ook overwegen om grote producties als The Color Purple en DC-sequel Aquaman and the Lost Kingdom, die beide in december moeten verschijnen, op te schuiven.

De verschuiving van Dune: Part Two is trouwens nog niet zeker. Warner Bros. maakte de film samen met Legendary Entertainment, en beide partijen moeten in overeenstemming zijn over een dergelijke beslissing.

Onvoorspelbaar
Volgens Variety zou Warner Legendary nog moeten benaderen over de teleurstellende stap. We zullen de komende weken horen hoe dit gaat aflopen.



De duur van de stakingen in Hollywood is overigens volledig onvoorspelbaar. Het kan weken duren, maar ook vele maanden.

Domino-effect
Andere studio's hebben vooralsnog geen plannen om aanpassingen te doen in hun releaseschema's. Maar Warners kan zomaar voor een domino-effect zorgen...

NieuwsFilm

meest populair