Christopher Nolan vindt de casting van Robert Downey Jr. als Iron Man "een van de beste besluiten ooit"

Christopher Nolan vindt de casting van Robert Downey Jr. als Iron Man "een van de beste besluiten ooit"

De regisseur spreekt vol lof over de succesvolle acteur

Acteur Robert Downey Jr. is sinds deze week te zien in de nieuwe, langverwachte film Oppenheimer. Na het zien van de acteur in talloze Marvel-films, was regisseur Christopher Nolan dan ook flink onder de indruk van Downey.

In een interview vertelt Nolan dat hij Downey perfect gecast vond in de rol van Iron Man in de Marvel Cinematic Universe. De regisseur spreekt dan ook vol lof over de acteur.

"Beste casting in de filmgeschiedenis"
Nolan gaat zelfs zo ver dat hij de casting van Downey in de rol van Tony Stark "de beste casting in de filmgeschiedenis" noemt. De eer van deze briljante beslissing geeft hij aan Jon Favreau, regisseur van onder andere de originele Iron Man.

"ik denk dat dat Jon was die gewoon wist wat een ongelooflijke acteur hij was en wat een ongelooflijke potentie Downey had. En dan komt het charisma van de filmster, dat geweldige charisma, om de hoek kijken," vertelt Nolan.

Charisma aan de kant
Voor de rol van Lewis Strauss in Oppenheimer vond Nolan het echter belangrijk dat Downey dit charisma ook tijdelijk kon uitschakelen. "Wat cool was aan het werken met Downey aan dit project, was om naar hem toe te kunnen gaan en te zeggen: 'Oké, zet dat charisma, dat filmstergedoe, even opzij en verlies jezelf gewoon in dit echte mens, die zo complex is en zo'n ongelooflijke rol speelt in het verhaal van Oppenheimer," aldus Nolan.



Volgens Nolan begreep Downey de opdracht dan ook volledig. "Het is echt gaaf om iemand te zien die zo groot is geworden als filmster, die dat volledig kan loslaten en zichzelf aanpast op een manier die veel mensen hem niet hebben zien doen."

NieuwsFilm

meest populair