Als je dit weet, dan vind ook jij de James Bond-film 'Skyfall' ontzettend ongeloofwaardig

Als je dit weet, dan vind ook jij de James Bond-film 'Skyfall' ontzettend ongeloofwaardig

De film van Sam Mendes had echt wel wat flaters.

In 2008 werd Daniel Craig de nieuwe James Bond. Hij volgde Pierce Brosnan op. De eerste film was Casino Royale en deze werd ontzettend goed ontvangen. De gold niet voor de opvolger Quantum of Solace. Vervolgens groeide Skyfall uit 2012 uit tot de best scorende Bond-film tot op heden.

Toch is Skyfall van regisseur Sam Mendes niet zonder gebreken. Ondanks een prima ontvangst, getuige de 92 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, is er sinds de release heel wat commentaar online verschenen.

Onwaarschijnlijke scène
Zo zit er een scène in Skyfall die wel heel bedenkelijk is en behoorlijk vraagtekens zet bij de geloofwaardigheid van de 23e Bond-film. Ondanks dat veel zaken toegerekend kunnen worden aan de onoverwinnelijkheid van 007, is de volgende gebeurtenis in de film ronduit discutabel.

In de film speelt Javier Bardem (No Country for Old Men) de rol van de schurk Silva, een cyberterrorist. Met die wetenschap in het achterhoofd - en ook in het achterhoofd van MI6 - begaat de slimmerik Q (Ben Whishaw) wel een bijzonder amateuristische fout.

Open netwerk
Wanneer Q - mastermind van MI6 - een computer van Silva onderzoekt, verbindt hij deze met het MI6-netwerk. Hier begint gelijk een enorm probleem, want zelfs een stagiair op een beveiligingsafdeling weet dat je niet zomaar een risicovol device kunt aansluiten op het eigen netwerk.


Door Silva zo makkelijk te laten inbreken op het netwerk van MI6 wordt de film uiteraard een stap vooruit geholpen, maar het mag duidelijk zijn dat dit in de echte wereld (en eigenlijk ook in die van James Bond) nooit zou kunnen gebeuren.

Skyfall
Financieel gezien was Skyfall een van de meest succesvolle films in de James Bond-serie. Het bracht wereldwijd meer dan 1,1 miljard dollar op, waarmee het destijds de hoogste bruto-inkomsten van alle Bond-films was.


Het meest opvallend is misschien wel dat het de eerste Bond-film was die een Oscar won buiten de categorieën geluid en visuele effecten. Adele's titelsong Skyfall won de Academy Award voor beste originele nummer.

NieuwsFilm

meest populair