Lucasfilm voor rechter gedaagd om bizar voorval in 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'

Lucasfilm voor rechter gedaagd om bizar voorval in 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'

Indy draagt een echte Frost River tas...

Lucasfilm zal niet al te blij zijn met de ontvangst van Indiana Jones and the Dial of Destiny. Het laatste avontuur van Harrison Ford als Indy werd allesbehalve goed onthaald maar nu krijgen ze ook nog eens een rechtszaak aan hun broek.

Deze rechtszaak werd aangespannen door Frost River, een kledingbedrijf in Minnesota. Volgens hen heeft Lucasfilm hun bekende Geologist Pack-rugzak gebruikt voor de film. Dit zou de tas zijn die Indiana Jones gebruikt en draagt.

Probleem
Frost River zegt dat hier echter geen toestemming voor is gevraagd. Bovendien beweren zij dat alle identificerende markeringen van de tas zijn verwijderd, dus dat hun tas ook is aangepast zonder dat zij hiervan op de hoogte zijn.

Daar blijft het niet bij. In de aanklacht staat ook dat Lucasfilm beeldmateriaal van Dial of Destiny zou hebben gebruikt in een officiële promotiecampagne met een ander kledingbedrijf, genaamd Filson. Hierdoor lijkt het erop alsof de tas van dit merk is.

Reactie
De advocaat voor Frost River, Deven McRae, laat zich erover uit: "Het gaat om een reclame van 60 seconden, waarin we allerlei producten zien langskomen van Filson. Vreemd genoeg komt Indiana Jones hier ook in langs, met de Frost River Geologist Pack".



NieuwsFilm

meest populair