Bekende animatiefilm tegenwoordig niet meer voor "alle leeftijden": overbezorgdheid slaat toe?

Bekende animatiefilm tegenwoordig niet meer voor "alle leeftijden": overbezorgdheid slaat toe?

De film is niet voor de gevoelige kijker

Het is een film die je misschien als kind wel hebt gezien: Watership Down, of zoals we hem in het Nederlands kennen, Waterschapsheuvel. Hoewel de animatiefilm vroeger met weinig commotie door ouders werd opgezet voor hun kinderen, lijkt de film tegenwoordig toch niet voor alle leeftijden geschikt.

De film over de konijnenfamilie heeft in Groot-Brittannië een nieuwe kijkwijzer gekregen. De film blijkt namelijk toch niet geschikt te zijn voor jonge kinderen.

Niet meer voor alle leeftijden
Waar de beroemde tekenfilm uit 1978 voorheen bestempeld werd als 'geschikt voor alle leeftijden', heeft de Britse vereniging van filmclassificatie de kijkwijzer verhoogd naar een 'PG rating'. Deze 'PG rating', die staat voor 'parental guidence', is een advies voor ouders om goed op te letten of de film wel geschikt is voor hun kind.

De nieuwe kijkwijzer is gebaseerd op "de licht-gewelddadige inhoud, het gevaar, de bloederige beelden en het grove taalgebruik van de film". Meerdere kinderen die de film gezien hebben, zouden destijds dan ook bang gemaakt zijn door de film.

De brute wereld van de konijnen
De film Watership Down gaat over een konijnenfamilie die op zoek gaat naar een geschikte plek in de natuur om te leven. Hierbij komen de dieren in aanraking met alle gevaren van de natuur. Van gevaarlijke roofdieren tot bloederige gevechten: de film draait niet om de waarheid heen.



Voor nu worden ouders dus geadviseerd om hun kinderen de film niet alleen te laten kijken, maar om met de kinderen mee te kijken.

NieuwsFilm

meest populair