Hoe je toch je Netflix-account kan blijven delen ondanks de ingrijpende maatregelen

Hoe je toch je Netflix-account kan blijven delen ondanks de ingrijpende maatregelen

Mocht je je wachtwoord willen blijven delen dan kan dat nog steeds.

Enkele maanden geleden was er behoorlijk veel te doen over Netflix. De streaminggigant wil namelijk de 'wachtwoorddelers' flink aanpakken en meer laten betalen. Toch is er een manier waarop je dit kan vermijden.

De streamingdienst accepteert niet langer dat je je account deelt met andere mensen buiten je huishouden, maar er is een relatief simpel trucje dat je kan uitvoeren op je smartphone om dit alsnog te omzeilen.

Hoe dan
Om de hoofdlocatie van je account te bepalen, moet je deze eenmalig instellen, bijvoorbeeld op je televisie. Netflix maakt gebruik van je IP-adres om de internetverbinding te registreren. In een ander huishouden maakt je verbinding met een ander netwerk, wat dus niet langer toegestaan is.

Hier bestaat echter een oplossing voor. Daarvoor heb je wel een mobiel of tablet nodig. Hiermee moet je verbinding maken met het wifi-netwerk van je hoofdverblijf. Zorg er vervolgens voor dat je op het mobiele apparaat hetzelfde account gebruikt als op de tv-app.

Opnieuw
Hierna moet je deze stappen herhalen in je/het tweede huis, waar zowel de televisie als het mobiele apparaat verbonden moeten zijn met hetzelfde netwerk en dus ook hetzelfde account moeten gebruiken.

Na het inloggen op de Netflix-app op het mobiele apparaat in het tweede huis zal het account vervolgens 30 dagen geactiveerd zijn op die locatie. Dit betekent wel dat je dit trucje elke maand moet herhalen, maar misschien is dit wel de moeite waard!

NieuwsFilm

meest populair