Netflix wilde de actiethriller 'Sound of Freedom' niet: nu al $100 miljoen opgehaald in Amerikaanse bioscopen

Netflix wilde de actiethriller 'Sound of Freedom' niet: nu al $100 miljoen opgehaald in Amerikaanse bioscopen

Acteur en producent Eduardo Verástegui blik erop terug.

Vandaag de dag zijn er telkens meer streamingdiensten. Zij zitten dan ook allemaal achter de rechten aan van grote films en series, maar toch hebben ze allemaal een behoorlijke grote fout begaan: ze hebben allemaal Sound of Freedom volledig genegeerd.

In eerste instantie zou Fox de film uitbrengen, maar zij zagen het op een gegeven moment niet meer zitten en lieten het project links liggen. Disney nam de rechten over, maar ook 'Het Huis van de Muis' had er op een gegeven moment geen vertrouwen meer in.

Lastig proces
Acteur en producent Eduardo Verástegui laat zich erover uit: "Ik kreeg de rechten terug van Disney en ging vervolgens langs bij andere grote studio's. Iedereen wees de film af. Sterker nog, sommige studio's namen mijn telefoontjes niet eens op..."

"Ik zei elke keer: "Ik heb een zeer belangrijk project. Dit is voor jullie. We willen dat de hele wereld het ziet en jullie hebben het platform. Help ons alsjeblieft. Het gaat niet meer om de film, het gaat niet meer om mij, het gaat om de kinderen"."

Beet
Verástegui onthult dat hij op een zeker moment op het punt stond om de film gratis online te zetten, maar gelukkig kwam Angel Studios naar voren en nam de film over. Wat volgde was een kleine bioscooprelease, maar inmiddels is de film een enorm succes gebleken.

Mocht je niet weten waar de film over gaat, Sound of Freedom is een waargebeurd verhaal dat draait om een agent die een jongen redt uit de handen van meedogenloze kinderhandelaren.

Trailer
Als hij erachter komt dat de zus van de geredde jongen nog steeds in handen is van deze vreselijke mensen, besluit hij een gevaarlijke missie te ondernemen om haar te redden.

Bekijk de trailer van de film hieronder.



NieuwsFilm

meest populair