De verschrikkelijke speech van Matt Damon in 'Saving Private Ryan' werd met opzet in de film gehouden

De verschrikkelijke speech van Matt Damon in 'Saving Private Ryan' werd met opzet in de film gehouden

Uiteindelijk was het toch goed voor het verhaal.

Steven Spielberg heeft al heel wat pareltjes gemaakt, maar Saving Private Ryan wordt gezien als een van zijn betere films. Toch zit er in de blockbuster een mindere scène, maar de regisseur besloot zelf om deze te behouden.

In de film moet de soldaat Ryan (Matt Damon) gevonden en gered worden. Al zijn broers zijn namelijk tijdens de oorlog om het leven gekomen, waardoor het team van kapitein Miller (Tom Hanks) de taak krijgt om hem naar huis te brengen.

Speech
Na een behoorlijke lange en gevaarlijke tocht treft Miller eindelijk Ryan. De twee hebben op een gegeven moment een gesprek, waarin Ryan het heeft over de laatste dag die hij doorbracht met zijn broers. Deze scène werd volledig geïmproviseerd door de acteur zelf.

Deze scène zorgde echter voor de nodige gefronste wenkbrauwen. Veel filmfanaten vonden het verhaal niet echt grappig of indrukwekkend. Behoorlijk wat kijkers vinden dan ook dat deze scène er wel uitgelaten had kunnen worden, maar Spielberg zelf wilde het per se behouden..

De reden
Ondanks het feit dat Spielberg er zelf ook geen fan van was, besloot hij het erin te laten. De reden hiervoor? De regisseur vond het wel passen bij het personage, aangezien Ryan enkel en alleen een normale jongen, die zich toevallig in het midden van deze missie bevindt.

Soldaat Ryan is geen held en heeft nog niks heldhaftigs gedaan. Hij komt zelfs niet altijd even interessant of charmant over. Hij wordt echter gered, niet vanwege deze eigenschappen, maar omdat al zijn broers zijn gesneuveld.

Bekijk de scène hieronder terug.



Reactie
De reactie van Hanks is wel geniaal. Miller lijkt allesbehalve onder de indruk en lacht geforceerd. Het geeft de kijker ook een gevoel van oneerlijkheid, waarom deze niet erg bijzondere jongen wordt gered terwijl het gehele team van Miller een voor een sneuvelt.

Bekijk de trailer van Saving Private Ryan nogmaals hieronder.



NieuwsFilm

meest populair