Regisseur over 'Lord of the Rings: The War of the Rohirrim': "eigenlijk onmogelijk"

Regisseur over 'Lord of the Rings: The War of the Rohirrim': "eigenlijk onmogelijk"

De regisseur van de animatiefilm geeft een update over de slopende productie.

The Lord of the Rings is een van de grootste fantasy-franchises ooit. Naast de films werd de wereld afgelopen jaar al uitgebreid met Prime Video-serie The Rings of Power, maar volgend jaar ook nog eens door een enorme animatiefilm: The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim.

Het is de eerste keer dat er een anime-project rondom de creatie van J.R.R. Tolkien wordt gemaakt, en het belooft een heel bijzondere te worden.

Een uitdagend proces
Via fansite The One Ring is er nu een update van regisseur Kenji Kamiyama naar buiten gekomen. Gedurende een panel van het Annecy Festival sprak hij zich uitgebreid uit over zijn rol als regisseur van The War of the Rohirrim.

Kamiyama noemde de film bijna 'onmogelijk' om te maken door het feit dat ze de enorme wereld van Middle-Earth in animatievorm moesten gieten. Het aantal paarden dat moest worden getekend voor de grootse oorlogsscènes in de film, was behoorlijk intens voor het animatieteam.

Tekenaars onder druk
De tekenaars moesten daarom elk denkbaar trucje inzetten om de klus geklaard te krijgen. Zo hebben ze echte paarden eindeloos bestudeerd en hebben ze zelfs leren paardrijden om de beweging zo authentiek mogelijk te kunnen overbrengen in animatievorm.



In samenwerking met special effects-bedrijf WETA maakten Kamiyama en zijn team CG-modellen voor The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim in de geavanceerde Unreal Engine.

Mix van technieken
Met deze techniek konden ze een ruwe versie van de film maken, die acteurs hielp om te filmen met motion-capture. Deze motion-capture beelden werden vervolgens gebruikt om het animatieproces te stroomlijnen.

Kamiyama, die eerder meerder Ghost in the Shell-projecten maakte, noemde The War of the Rohirrim de grootste film waar hij ooit aan heeft gewerkt.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim wordt ergens in 2024 verwacht.

NieuwsFilm

meest populair