Robert Downey Jr. over Cillian Murphy's prestatie in 'Oppenheimer': "Dit heb ik nog nooit gezien"

Robert Downey Jr. over Cillian Murphy's prestatie in 'Oppenheimer': "Dit heb ik nog nooit gezien"

Ook Florence Pugh is diep onder de indruk.

Cillian Murphy heeft al in heel wat films van Christopher Nolan gespeeld, maar hij kreeg zijn eerste echte hoofdrol in Oppenheimer. Volgens Robert Downey Jr. en Florence Pugh is dat niet meer dan verdiend.

Murphy kruipt in de huid van J. Robert Oppenheimer, terwijl Downey Jr. te zien is als de voorzitter van Atomic Energy Commision, Lewis Strauss. Downey Jr. heeft natuurlijk ook al heel wat films gemaakt, maar nog nooit heeft hij een acteur zo ver zien gaan als Murphy.

Lof
Zo zegt de Iron Man-ster: "Ik heb in mijn hele carrière nog nooit iemand zo ver in zijn rol zien gaan. Cillian wist dat dit een reusachtige taak was, toen hij werd gebeld door Chris, maar hij bereide zich er perfect op voor".

"Op een gegeven moment waren er meerdere castleden, waaronder ik, die tegen hem zeiden: "Hey, we hebben een weekend van drie dagen, misschien kunnen we er even tussenuit piepen. Wat doe jij Cillian?" "Oh, ik moet 30.000 Nederlandse woorden leren. Ik wens jullie veel plezier dit weekend!" Hij deed elke keer wat hij moest doen".

Nog meer
Ook Pugh, die te zien is als Jean Tatlock, is helemaal vol van Murphy: "Chris heeft een geweldige hoofrolspeler in Cillian. Ik volg hem al jaren en ik wilde altijd al met hem samenwerken. Ik zou wel gek zijn als ik dit had afgewezen. Dit was een van de beste ervaringen ooit!"

"Een film maken met Cillian is ongelofelijk. Elke dag wist hij precies, tot in de kleinste details, wat hij moest doen. Het was echt heel indrukwekkend. Het laat ook zien waarom hij een van de allerbeste acteurs is".



NieuwsFilm

meest populair