'Succession'-ster Brian Cox (77) maakt zijn film-comeback in nieuw topdrama

'Succession'-ster Brian Cox (77) maakt zijn film-comeback in nieuw topdrama

Wordt dit de film-comeback na het einde van zijn hitserie?

De kijkers van de hitserie Succession konden de afgelopen jaren niet om hem heen: Brian Cox. Vanaf de jaren zeventig is hij al actief als acteur en de zevenenzeventigjarige is vanaf deze week terug in de Nederlandse bioscopen in een nieuwe toprol.

Prisoner's Daughter is één van de nieuwste films van 'filmmaakmachine' Catherine Hardwicke die we vooral nog kennen als de vrouw die de megapopulaire boekenreeks Twilight naar het grote doek bracht in 2008.

Synopsis
Als hij de diagnose terminale kanker krijgt, wordt Max (Cox) na twaalf jaar vrijgelaten uit de gevangenis. Hij heeft nog maar één wens: zich verzoenen met zijn dochter Maxine (Kate Beckinsale) en zijn kleinzoon die hij nog nooit heeft ontmoet. Alleenstaande moeder Maxine stemt er, vooral om financiële redenen, mee in dat haar vader bij hen komt wonen.

Max probeert wanhopig om het beeld dat zijn dochter van hem heeft te veranderen, maar dan duikt Maxine's gewelddadige, drugsverslaafde ex-man op waardoor ze allemaal moeten vechten tegen Max' zijn duistere verleden.

Emotioneel
In de trailer zien we dat dit een heftige film is met fantastisch acteerwerk van zowel Cox als tegenspeler Beckinsale die samen een zeer geloofwaardige vader-dochter-relatie neerzetten op camera.


Prisoner's Daughter is vanaf 27 juli te zien in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair