Prisoner's Daughter
Brian Cox is de enige die deze zoetsappige draak nog enigszins kijkbaar maakt.
play

5,8 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Als hij de diagnose terminale kanker krijgt, wordt Max na twaalf jaar vrijgelaten uit de gevangenis. Hij heeft nog maar één wens: zich verzoenen met zijn dochter Maxine en zijn kleinzoon die hij nog nooit heeft ontmoet. Alleenstaande moeder Maxine stemt er – vooral om financiële redenen - mee in dat haar vader bij hen komt wonen. Max probeert wanhopig om het beeld dat zijn dochter van hem heeft te veranderen, maar dan duikt Maxine’s gewelddadige, drugsverslaafde ex-man op waardoor ze allemaal moeten vechten tegen Max’ duistere verleden.

Regie
Catherine Hardwicke
Cast
Ernie Hudson, Brian Cox, Jon Huertas, Kate Beckinsale, Mark Kubr, Steven Littles, Chuti Tiu, Khalid Freeman, Christopher Convery, Sarah Anderson, Maynard Bagang, Eileen Rene Prudhont, Yonel Dorelis, Jay Klay, Caysen Kinchelow, Michael 'Pugita' Kobayashi, Judy Lay, Gavin Lopes, Troy Mittleider.
Release
14.09.2022
Release NL
27.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Catherine Hardwicke | Scenario: Mark Bacci | Cast: Brian Cox (Max), Kate Beckinsale (Maxine), Christopher Convery (Ezra), Tyson Ritter (Tyler), Ernie Hudson (Hank), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2022

Brian Cox. Dat is toch een acteur met een behoorlijke staat van dienst. Iemand die een uitgebreid en gevarieerd resumé heeft opgebouwd. In zijn jonge jaren stond hij op de planken om Shakespeare te spelen, hij was de eerste om de beruchte Hannibal Lecter een gezicht te geven en was te zien in de moderne klassieker Succession. Cox is een hardwerkende acteur met een krachtig aureool. Een man die er echt stáát. Waarom dan, vraag je je af, heeft hij in godsnaam getekend voor een hoofdrol in Prisoner's Daughter?

Om snel het verhaal te schetsen: gedetineerde Max krijgt te horen dat kanker hem te pakken heeft. Prognose: niet lang meer, want de ziekte is druk bezig zich vanuit zijn alvleesklier te verspreiden. Voor Max is dat hét moment om weer contact te zoeken met zijn dochter Maxine. Het is alleen wel twaalf jaar geleden sinds ze elkaar hebben gesproken. Zij is druk bezig met de zorg voor haar hyperactieve zoon Ezra en worstelt met haar opdringerige en verslaafde ex-man Tyler.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Prisoner's Daughter Nieuwsberichten