Robert Downey Jr. legt uit waarom Christopher Nolan 'The Avengers' niet regisseerde

Robert Downey Jr. legt uit waarom Christopher Nolan 'The Avengers' niet regisseerde

De acteur heeft een grappige, maar ook wel correcte verklaring.

Robert Downey Jr. is na drie jaar weer op het witte doek te zien als Lewis Strauss in Christopher Nolans Oppenheimer. In een nieuw interview met WIRED legt Downey Jr. uit waarom Nolan The Avengers niet zou kunnen regisseren.

Nolan is natuurlijk geen onbekende in de wereld van superhelden. Met zijn Batman-films heeft hij natuurlijk een van de beste trilogieën in het genre gemaakt, maar hij heeft geen behoefte om nog een superheldenfilm te maken.

Praktisch
Downey Jr. vertelde het volgende: "Als Christopher Nolan The Avengers had geregisseerd, zouden we het nog steeds opnemen." Dit heeft natuurlijk een grappige ondertoon, maar Nolan staat bekend om het feit dat hij zo min mogelijk CGI wil gebruiken voor zijn films.

Een Marvel-productie onder Nolan zou vanzelfsprekend veel langer duren dan normaal, omdat hij veel meer praktische effecten zou gebruiken. De regisseur reageerde nog als volgt: "Na met jou aan Oppenheimer te hebben gewerkt, zou er waarschijnlijk veel te veel van Tony Stark zijn. Je zou een beetje wegrennen met de film."

Oppenheimer
Oppenheimer, Nolans nieuwste film, bevat ook zo min mogelijk met de computer gemaakte effecten. Zelfs de recreatie van de nucleaire explosie is via praktische effecten uitgevoerd.


Oppenheimer is nu te zien in de bioscoop. De film is met een score van 94% op Rotten Tomatoes en een wereldwijde omzet van ruim 200 miljoen dollar al een daverend succes. Lees hier wat onze recensent Arjan Welles van de film vond.

NieuwsFilm

meest populair