'Het best bewaarde filmgeheim uit Ierland': deze spectaculaire sciencefiction is nu te zien

'Het best bewaarde filmgeheim uit Ierland': deze spectaculaire sciencefiction is nu te zien

Een fantastische indie-film die je niet mag missen op het doek.

Het komt niet vaak voor dat jonge filmmakers het aandurven om voor hun eerste film gelijk de wereldgeschiedenis in te duiken en een 'period piece' te maken, omdat er vaak gigantische kosten verbonden zitten aan de te creëeren sets en kostuums.

Toch heeft dit feit de jonge Ier Andrew Legge niet tegengehouden, maar juist de motivatie gegeven om op een innovatieve manier de Tweede Wereldoorlog aan te snijden in zijn regiedebuut LOLA.

Verhaal
Twee getalenteerde zussen in Londen bouwen een machine waarmee ze radio- en tv-uitzendingen uit de toekomst kunnen ontvangen. Al gauw dansen David Bowie, de Rolling Stones, de Kinks en diverse punkgroepen over het scherm. De zussen dansen mee op revolutionaire muziek die nog gemaakt moet worden en creëeren zo een anachronistisch feest in oorlogstijd.

Deze razend inventieve lowbudget sciencefictionvertelling is zowel een speelse tijdreis en ode aan de popmuziek, als een bespiegeling over 'what if-'geschiedschrijving, de manipulatieve macht van massamedia en het verlangen verleden en toekomst om te buigen naar eigen inzicht, ten goede of ten kwade.

Zwart-wit spektakel
In de trailer zien we dat dit een zwart-wit 16 mm-feest wordt voor het oog. De mix van science fiction, WOII en het found footage-genre is ontzettend origineel en verdient te bekeken worden op een zo groot mogelijk doek.


LOLA is vanaf 27 juli te zien in alle filmhuizen door het land.

NieuwsFilm

meest populair