Wes Anderson liet deze actrice vijf uur stilzitten voor de opnames van 'The Grand Budapast Hotel'

Wes Anderson liet deze actrice vijf uur stilzitten voor de opnames van 'The Grand Budapast Hotel'

Er is wel een goede reden voor.

Wes Anderson heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Een van zijn beste werken is echter wel zonder enige twijfel The Grand Budapest Hotel, waar Tilda Swinton behoorlijk ver moest gaan.

Anderson, die nog niet zo heel lang geleden Asteroid City uitbracht, staat voornamelijk bekend om twee dingen: elke keer weer scoort hij een grandioze cast en zeer indrukwekkende decors.

Tilda Swinton
Een actrice die vaak terugkeert in de nodige Anderson-projecten is Swinton. Zij was ook te zien in The Grand Budapest Hotel als de 84-jarige Madame D. Hiervoor had ze wel behoorlijk wat make-up nodig.

Swinton moest maar liefst 5 uur stilzitten om de make-up aan te laten brengen. Ondanks het feit dat ze niet zo heel veel te zien is in de film, draaide ze dus wel behoorlijk lange dagen.

Belang
Anderson liet zich hier al eerder over uit: "Ik heb nooit echt een heel groot budget om mee te werken, dus ik moet opletten wat ik met het geld doe en waar ik het aan uitgeef".

"Maar voor de 'old-age makeup' zei ik: "Laten we voor de beste mensen gaan". Dit moest er overtuigend uitzien". Dit is ook wel het geval. Oordeel zelf maar met de onderstaande scène.



NieuwsFilm

meest populair