Barbie's Dreamhouse werd geïnspireerd door deze iconische horrorfilm

Barbie's Dreamhouse werd geïnspireerd door deze iconische horrorfilm

Hitchcock draait zich misschien om in zijn graf als hij dit hoort.

Moderne sprookjes komen niet zomaar uit de lucht vallen. Dit geldt ook voor de nieuwste Greta Gerwig-hit Barbie. De droomvilla van Margot Robbie kwam tot stand dankzij een hele bekende, oude filmklassieker.

Setontwerper Sarah Greenwood gaf onlangs in een interview aan dat ze van Mattel, Margot Robbie en producent Tom Ackerley de volledige vrijheid kreeg. Wel gaf ze aan dat het naast geweldig ook beangstigend was voor haar.

Barbies Dreamhouse inspiratie
Een van de meest opvallende ontwerpen in de Barbie-film is het Barbie Dreamhouse, en Greenwood zei dat er veel werk in is gestoken. "We hebben gekeken naar het Dreamhouse over de afgelopen 60 jaar, wat er in het script stond, en hoe we de speelsheid ervan konden krijgen," zei ze.

Greenwood vertelde dat ze voor de villa geïnspireerd was door de klassieke Alfred Hitchcock-film Psycho. Ze zei: "Een van mijn vroege verwijzingen is dat je de trap opgaat en dan zie je het huis uit Psycho. Het ontwerp ervan was opzettelijk scheef met alles onbruikbaar en uit vorm."

Hitchcock's Psycho
De zwart-witklassieker Psycho ging in 1960 in première en is een grote inspiratiebron geweest voor vele speelfilms. Bovendien heeft Psycho zelfs de manier waarop we films bezoeken veranderd. Vooral de douche-scène is iconisch en een van de bekendste scènes aller tijden geworden. Waarschuwing: Niet kijken voor het douchen.




NieuwsFilm

meest populair