Om deze reden is het controversiële 'Sound of Freedom' niet in de Nederlandse bioscopen te zien

Om deze reden is het controversiële 'Sound of Freedom' niet in de Nederlandse bioscopen te zien

De film haalde al bijna $150 miljoen op in de States.

Nog altijd draait de uiterst succesvolle bioscoopfilm Sound of Freedom niet in de Nederlandse bioscopen. Sterker nog, de film is alleen te zien in de States. Daar is de film bijzonder succesvol na een al prima ontvangst.

Op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat de film op 70 procent en het publiek beoordeelt het misdaaddrama met 99 procent na meer dan 10.000 stemmen. Aan de Noord-Amerikaanse box office staat de teller na 24 dagen op 134 miljoen dollar.

Nergens anders
Ondertussen wordt de film van schrijver en regisseur Alejandro Monteverde verkocht aan meerdere landen, waaronder Australië, Nieuw-Zeeland, Mexico, Argentinië, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

De film lijkt voorlopig niet in Nederland te verschijnen. Ook bij onze zuiderburen blijft de film voorlopig van het witte doek.

Geen distributeur
De mensen van HNL.be spraken met de bioscoopketen Kinepolis en vroegen om uitleg. "Er zijn gesprekken gaande om de film naar het grote scherm te brengen in Europa. Maar zolang er geen distributeur is die de film kan aanbieden aan ons, kunnen wij de film niet uitzenden," aldus Stijn Vanspauwen, Country Manager van Kinepolis België en Luxemburg.


"We zijn echter op de hoogte van de grote vraag naar deze film en doen ons uiterste best om deze naar onze bioscopen te brengen," is de hoopvolle boodschap. Voor Nederland zal waarschijnlijk hetzelfde gelden.

Controversieel
De film is niet onbesproken. Hoofdrolspeler Jim Caviezel zou antisemitische uitspraken hebben gedaan en is een QAnon-aanhanger, een extreemrechtse stroming. De club zou heel wat complottheorieën verspreiden.


Dit zou dan ook de reden zijn dat Netflix de film niet heeft gekocht. Het publiek lijkt vooral te kijken naar de film en zich niet te storen aan de persoonlijke drijfveren van Caviezel.

Bekijk de afbeeldingOok interessant voor jou
Jim Caviezel gaat achter de ergste soort criminelen aan in 'Sound of Freedom'-trailer


NieuwsFilm

meest populair