IMAX-baas: "Warner Bros. is dom als ze 'Dune: Part Two' uitstellen"

IMAX-baas: "Warner Bros. is dom als ze 'Dune: Part Two' uitstellen"

Het zou Warner Bros. veel geld en IMAX-schermen kosten als ze de film verplaatsen

The Marvels is een van de grootste films van 2023, maar komt niet naar het grootste scherm. Tenzij... Dune: Part Two wordt verplaatst naar 2024.

Sci-fi epos Dune: Part Two komt één week voor The Marvels uit (op 3 november om precies te zijn), maar de laatste weken gaan er geruchten dat de film wel eens verplaatst zou kunnen worden naar 2024 wegens de aanhoudende stakingen in Hollywood.

IMAX-baas zeker van zijn zaak
Tijdens een vergadering van IMAX van afgelopen woensdag liet diens CEO Richard Gelfond weten dat Dune: Part Two een behoorlijke (exclusieve) tijd krijgt in IMAX... als de film in november verschijnt. Aldus Gelfond:

"Dune: Part Two kan vijf tot zes weken exclusief op onze IMAX-schermen draaien. Het uitstel van Dune is dus ook niet waar. Ik weet haast zeker dat de film niet wordt verschoven.



Er komt rond die tijd nog een geweldige film uit, namelijk The Marvels, maar we kunnen die door onze verplichtingen rondom Dune niet draaien in die periode. Maar een Marvel-film als back-up hebben is zeker niet het slechtste wat je kan overkomen."

Verzadigde markt
Dune: Part Two is een van de weinige films die volgens het schema van IMAX op de enorme schermen zal draaien. Momenteel is het de beurt aan Oppenheimer, maar daarna krijgen ook Sony's Gran Turismo en DC-film Blue Beetle een kans om te 'shinen'.

Gelfond voegde eraan toe:

"Dune zit midden in zijn marketingcampagne. Er zijn al trailers onthuld. Denis Villeneuve heeft een presentatie gedaan tijdens het IMAX-forum. Als je de film nu uitstelt, moet je die kosten op een later moment opnieuw maken."

Drukte van jewelste
Een andere reden dat de CEO denkt dat Warner Bros. en Legendary 7Dune: Part Two niet zullen verschuiven, is het feit dat de film volgend jaar verre van gegarandeerd is een IMAX-release te kunnen krijgen. Dat zie je nu wel bij titels als Barbie en Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One.

Aldus Gelfond:

"Als ze Dune 2 verschuiven naar 2024, is het zeer onwaarschijnlijk dat de film net zo lang in IMAX zal draaien. En onthoud dat IMAX bij de eerste Dune goed was voor 20% van de opbrengst."

NieuwsFilm

meest populair