Opvallende rol van Hugh Grant in 'Wonka' krijgt flink wat kritiek

Opvallende rol van Hugh Grant in 'Wonka' krijgt flink wat kritiek

Een aantal acteurs zijn er niet blij mee.

De eerste trailer van Wonka is onlangs uitgekomen. Het gaf ons een eerste blik op Timothée Chalamet als een jonge Willy Wonka en Hugh Grant als een Oempa-Loempa. De casting van Grant wordt nu bekritiseerd door acteurs met dwerggroei.

Een aantal acteurs met dwerggroei zijn helemaal niet blij met de casting van Grant als de Oempa-Loempa. In het verleden werd het personage wel gespeeld door acteurs met dwerggroei, bijvoorbeeld Deep Roy in Charlie and the Chocolate Factory.

Uit de industrie geduwd
Acteur George Coppen (The School for Good and Evil) vertelde het volgende aan de BBC: "Veel acteurs [met dwerggroei] hebben het gevoel dat we uit de industrie worden geduwd waar we van houden."

"Veel mensen, waaronder ikzelf, beweren dat dwergen alledaagse rollen in drama's en soaps zouden moeten krijgen, maar die rollen krijgen we niet aangeboden. De ene deur wordt gesloten, maar ze zijn vergeten de volgende te openen."

Ontnomen
Ook Dylan Postl (Muppets Most Wanted) is niet blij met de casting. Hij vertelde het volgende bij het programma Piers Morgan Uncensored: "Er zijn kleine acteurs die ervan dromen om in een grote productie te spelen zoals deze Disneyremake. Deze rollen zijn gemaakt voor mensen van mijn postuur en nu worden die ons ontnomen? Dat voelt niet goed."


Momenteel is het de bedoeling dat Wonka op 15 december in de Nederlandse bioscopen verschijnt. Het is mogelijk dat de film wordt uitgesteld als gevolg van de huidige stakingen in Hollywood, maar voorlopig is dit nog niet het geval.

NieuwsFilm

meest populair