Deze aangrijpende film op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Deze aangrijpende film op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

The Great Debaters is een dramafilm die iedereen gezien moet hebben.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de dramafilm The Great Debaters van regisseur en acteur Denzel Washington, die je kunt kennen van Fences en Antwone Fisher.

The Great Debaters
De dramafilm uit 2007 heeft een hoofdrol voor Denzel Washington, die dus ook de film regisseerde. Bijrollen gingen naar onder meer Forest Whitaker, Jurnee Smollett, John Heard en Ritchie Montgomery. De ontvangst van de film is erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (80%): "Een geweldige cast en eersteklas script verheffen The Great Debaters boven een vertrouwde formule voor een ontroerend, opbeurend drama."

Reacties
"Prachtige film die de onzin van het racisme goed laat zien en waardoor ik soms plaatsvervangende schaamte had. Als men voor de actie gaat kijken kom je bij deze film dus bedrogen uit. Wel is er veel actie op geestelijk niveau" aldus KnusseStoel op Moviemeter.



Tarkus schreef op Moviemeter: "Zeer goede film van en met Denzel Washington. De vertolkingen zijn werkelijk prachtig, van zowat de hele cast. Ook het verhaal, dat is gebaseerd op ware feiten is een pareltje en draagt natuurlijk een grote boodschap in zich."

Op Netflix
The Great Debaters ging op 25 december 2007 in Nederland in première. De $15 miljoen kostende film was een aardig financieel succes en bracht meer dan $30 miljoen op aan de Box Office. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



NieuwsFilm

meest populair